Kraamtijd

De kraamweek moet een gezellige week worden waar u zeer tevreden op kunt terug kijken. Voldoende aandacht en rust moeten goed worden verdeeld. Veel nieuwe dingen leren en lekker genieten van alles. Wennen aan de kleine wereldburger, want er veranderd heel veel opeens.

Vooral de eerste dagen is alles moeilijk, stuwing en misschien tepelkloofjes. Ook daar help ik u graag doorheen want dat hoort erbij. Als de voeding wat moeilijker opgang komt kunt u bij mij een professionele kolf huren om het wat beter te stimuleren.

Ook als u flesvoeding wilt geven, leer ik u de voeding te maken en vertel over het uitkoken van de flesjes en de spenen.

Verder kijken we naar hoe de baby slaapt en leren we luisteren naar de verschillende huiltjes. Op de 5 de dag wordt door verpleegkundige of verzorgende van het consultatiebureau de gehoortest gedaan en de hielprik afgenomen. In de kraamweek zal ik u hier meer over vertellen.

Samen kijken we hoe u zo praktisch mogelijk de baby in bad of de tummy tub kunt doen. Het is namelijk beter om de eerste paar weken niet te tillen. Pappa, broertjes en zusjes helpen daar ook bij. En is er een opa of oma die het wilt zien, ook dat kan.

Na die 8 dagen ga ik weg en is het huis netjes, de was schoon in de kast zodat u de eerste dagen alleen maar voor uzelf en de baby hoeft zorgen en voor eten en drinken natuurlijk. Daar hebt u het dan al druk genoeg mee. Daarna kunt u langzaam het huishouden gaan oppakken en zo wennen aan uw nieuwe situatie.